Telekom uputio ponudu za kupovinu Dunav banke

Vesti 03. dec 201417:21 > 17:35
N1

Telekom Srbija saopštio je da je za kupovinu Dunav banke a.d. uputio ponudu većinskim vlasnicima navedene banke - kompanijama Dunav osiguranje i Dunav RE.

Nadzorni odbor kompanije Telekom Srbija a.d. usvojio je danas predlog Izvršnog odbora kompanije u vezi sa sticanjem većinskog paketa akcija Dunav banke putem povećanja kapitala (dokapitalizacije).

U slučaju prihvatanja navedene ponude od strane sadašnjih većinskih vlasnika Dunav banke a.d, Telekom Srbija bi po sprovođenju postupka predviđenog važećim propisima (uključujući i pribavljanje saglasnosti NBS i organa nadležnih za oblast zaštite konkurencije) stekao većinsko vlasništvo nad akcijama Dunav banke.

Uslovi predmetne ponude podrazumevaju, da po sticanju pomenutog vlasništva, Telekom Srbija ispuni i zakonsku obavezu, odnosno da preostalim manjinskim akcionarima uputi ponudu za otkup njihovih akcija.

Sticanjem većinskog vlasništva i kontrole nad radom Dunav banke a.d. Telekom Srbija, zajedno sa Dunav osiguranjem koji bi ostao značajan partner u banci, stvara uslove za realizaciju planiranih projekata u okviru uvođenja najsavremenijih oblika mobilnog bankarstva i sistema transfera novca i plaćanja.

Na taj način kompanija prati aktuelne trendove i pravce razvoja telekomunikacionih servisa, otvarajući nove mogućnosti i pogodnosti za mnogobrojne korisnike svojih usluga, navedeno je u saopštenju Telekoma Srbije.