Gašić: Angažovaćemo i vojsku ako bude potrebe

Vesti 03. dec 201417:44 > 17:55
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je da je u Majdanpeku situacija veoma teška i da će ukoliko bude potrebe biti agažovana vojska, kao i da su u taj grad poslati agregati Vojske Srbije.

„Poslaćemo onoliko vojnika koliko im bude potrebno da prevaziđu tu tešku situaciju. Tamo nemate problem sa neraščišćenim putevima, niti bilo čim drugim sem sa strujom“, rekao je Gašić u Zrenjaninu.

PROČITAJTE JOŠ:

Gašić koji će sutra obići Majdanpek, izrazio je očekivanje da će situacija biti „premošćena“ i da će taj grad dobiti struju.

„Nama su pala dva velika dalekovoda za koje u normalnim uslovima potrebno mesec dana da se postave, a mi to moramo uraditi u dan. Mislim da su na putu tri velika agregata od po sto kilovata Vojske Srbije, jedan ide u bolnicu, drugi u vodovod, a treći gde lokalna samouprava bude tražila“, rekao je Gašić.

U Majdanpeku zbog nevremena i pada dalekovoda, već treći dan nema struje, grejanja i vode, a komunikacija mobilne telefonije je moguća samo preko mreže „Telenora“.

Govoreći o situaciji u Lučanima, on je istakao da je situaciji i u toj opštini teška i da je vojska od jutros angažovana na jačanju bedema.

Nivo reke Bjelice koja se juče, po šesti put izlila u Lučanima, od jutros stagnira“, rekli su agenciji Beta u Hidrometeorološkom zavodu Srbije.