Tema Novog dana: Hraniteljske porodice

Vesti 03. dec 201420:31 > 20:42
Izvor: N1

Tema emisije "Novi dan" na televiziji N1 u četvrtak biće hraniteljske porodice.

Štampu ćemo prelistavati sa Irfanom Mensurom, glumcem i rediteljem čija je predstava „Čehov je Tolstoju rekao zbogom“, po tekstu Mira Gavrana, 4. decembra premijerno na sceni „Bitef teatra“.

Tema jutra su hraniteljske porodice. A na tu temu gosti će biti Vesna Argakijev, rukovodilac službe za praćenje i podršku hraniteljskim i usvojiteljskim porodicama – Centar za porodičnu brigu i usvojenje Beograd, Milena Jakšić, koordinator projekta „Generacija budućnosti“ i hraniteljica Snežana Sarić.

O razvoju demokratije u Srbiji i radu Centra za demokratiju koji obeležava 20 godina postojanja pričamo sa Natašom Vučković, generalnom sekretarkom Centra za demokratiju.

O situaciji u Majdanpeku, ali i drugim mestima gde je zbog vetra i padavina došlo do problema pričamo sa đorđem Babićem, zamenikom načelnika sektora za vanredne situacije.

Međunarodni klub žena organizovaće i ove godine svoj tradicionalni godišnji Dobrotvorni bazar. Tim povodom gošće „Novog dana“ biće  Beatrice Grozdanić, potpredsednica Međunarodnog kluba žena i Njena Ekselencija dr Vera Jovanovska-Tipko ambasadorka Republike Makedonije.

Jutarnji program emituje se od ponedeljka do petka u terminu od 8h do 10h, uživo iz tri studija – Beograda, Zagreba i Sarajeva.

„Novi dan“ za gledaoce u Srbiji vodi Minja Miletić.