Majdanpek opet ostao bez struje

Vesti 03. dec 201421:33 > 22:50
Izvor: N1 info

Nakon što je struja stugla u Majdanpek oko 21.30 sati, električna energija je ponovo nestala oko 22.30 časova jer je sistem "iskočio" zbog prevelikog napona, potvrdio je za N1 predsednik opštine Majdanpek Dejan Vagner.

Kako N1 saznaje od predsednika opštine Majdanpek Dejana Vagnera, struja je napre stigla oko 21.30 sati ali je sat vremena kasnije ponovo nestala jer je sistem „iskočio“ zbog prevelikog napona, a dalekovodi su okovani ledom.

PROČITAJTE JOŠ:

Vagner je ranije, u Dnevniku u 22 sata, rekao da struju prvo dobijaju bolnice, toplana i vodovod, a nakon toga i građani.

Prvi čovek Majdanpeka je u direktnom uključenju rekao da će se u toku noći raditi na uspostavljanju režima grejanja ali da će, zbog postojanja određenih procedura, ono u punom kapacitetu biti tek ujutru.

„Elektroenergetski sistem u tom delu Srbije sada funkcioniše, a ekipe EMS-a i dalje su na terenu i nastoje da ga u celosti osposobe i dovedu u potpuno redovno stanje“, navodi se u saopštenju koje je ranije večeras objavilo Javno preduzeće „Elektromreža Srbije“.

U EMS-u dodaju da je do odlaganja roka za ponovno uspostavljanje napajanja Majdanpeka strujom došlo zbog zaleđivanja visokonaponske opreme.