Šešelj ozbiljno bolestan, čeka ga operacija

Vesti 04. dec 201408:00 > 08:02
Izvor: Tanjug/Srđan Ilić

Odluka o daljim koracima u lečenju Vojislava Šešelja, koji je iz Haškog tribunala otpušten zbog raka debelog creva i metastaza na jetri, očekuje se narednih dana, izjavio je za "Politiku" dr Milovan Bojić.

„Šešelj je ozbiljno bolestan, a priče da je zdrav i da mu nije ništa jesu gluposti i neću ga ih komentarišem, ma od koga da dolaze“, rekao je Bojić, koji koordinira rad petočalnog tima lekara koji je bio posetio Šešelja u Hagu.

On je dodao da su urađene kompletne laboratorijske analize, kompletna snimanja, kolonskopije i snimanja skenerom, kao i da se čekaju još neki rezultati sa biopsije.

„Konzilijum lekara će odrediti da li će se odmah raditi operacija na jetri, sa hemoterapijom, ili će se ove dve metode lečenja kombinovati“, rekao je Bojić.

On je dodao da Šešelj ima problema sa plućima, da kašnje i da za to prima određenu terapiju, kao i da je bilo problema sa pejsmejkerom. „Od kada je došao nije se dogodilo nijedan dan da ima normalnu temperaturu, već svaki dan ima između 37,5 do 38 stepeni Celzijusa“, kaže Bojić.

„Ništa nema tajnovitog u pogledu lečenja Šešelja. Utrostručene su vrednosti tumor markera. Ima dve metastaze na jetri i nađena su nova četiri polipa na debelom crevu, od kojih je jedan karcinom“, kaže Bojić.

Prema njegovim rečima, da je bio u Hagu, lider radikala imao bi novi karcinom debelog creva koji bi metastazirao.