Suđenje Milićevu odloženo za 22. decembar

Vesti 04. dec 201411:38 > 11:39
Izvor: YouTube/MUP Srbije

Pred Trećim osnovnim sudom u Beogradu po treći put za redom je odložen, zbog štrajka advokata, početak suđenja Marku Milićevu koji je letos svojim vozilom "mini kantrimen" na Brankovom mostu usmrtio Luku Jovanovića. Sledeće suđenje je zakazano za 22. decembar.

Na optuženičkoj klupi su, osim Milićeva i Bratislav Vesović i Saša Janković. Milićev i njegov kum Vesović su iz pritvora dovedeni sudnicu Palatu pravde, dok se taksista Saša Janković brani sa slobode.

Optužnim predlogom Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da Milićeva osudi na 10 godina zatvora zbog krivičnog dela „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“ i krivičnog dela „nepružanje pomoći licu povređenom u saobraćajnoj nesreći“.

Tužilaštvo je za njegovog kuma Vesovića predložilo kaznu od tri godine zatvora za krivično delo pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela, za taksistu Jankovića devet meseci zatvora zbog krivičnog dela neotklanjanje opasnosti.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra doneo presude kojima su petoro Milićevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeni na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivice.

Tamara Bogdanović je osuđena na 10 meseci kućnog zatvora, Milica Novaković na osam, Bojana Petrović na četiri meseca, a Nikola Lepen i Dana Manevski na po šest meseci kućnog zatvora.

Milićev je 7. septembra deportovan iz Kine, gde se skrivao dok je bio u bekstvu. U optužnom predlogu navedeno je da je Milićev vozio brzinom od 110 kilometara na sat kada je udario Luku Jovanovica 25. jula na beogradskom Brankovom mostu. Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.