LDP: DS, Šešelj i Radulović najglasniji u govoru mržnje

Vesti 27. jun 201617:50 > 17:54
Logo

Liberalno demokratska stranka saopštila je da je Demokratska stranaka izgubila njeno poverenju i pokazala političku kratkovidost time što je poručila da neće učestvovati u razgovorima o formiranju vlasti na Vračaru.

LDP se u saopštenju, pre svega osvrće na saradnju demokrata i pokreta “Dosta je bilo“ Saše Radulovića, ocenjujući da “grupi večitih funkcionera DS-a ne smeta da pristanu na ucene Vučićevog ministra i predvodnika ‘belih listića’, koji je svu svoju mudrost i dobronamernost pokazao kada je sa svojom grupom saradnika pozivao da se glasa protiv kandidata DS-a u drugom krugu predsedničkih izbora 2012. godine“.

LDP ocenjuje da se zbog toga što su se tome usprotivili njima crtaju mete, gde DS, uz lidera radikala Vojislava Šešelja i Sašu Radulovića, kako tvrde, postaje najglasnija u govoru mržnje i etiketiranju neistomišljenika kao izdajnika.

Javnost mora da zna da ponašanje pojedinaca koji vode Opštinski odbor DS-a na Vračaru, po čijem mišljenju se svako ko drugačije misli ‘prodao’, nas još čvršće obavezuje da čuvamo vrednosti koje su se očigledno pogubile u glavama onih koji demokratiju izjednačavaju sa svojim imenima, čuvajući zamišljenu tapiju koju misle da imaju na opštinu Vračar“, poručuje LDP i dodaje da dogovori koji se prave između pojedinaca u DS-u i Pokretu “Dosta je bilo“ uključuju samo međusobne dogovore zarad podele plena.

Stranka Čedomira Jovanovića na kraju ipak poručuje da će, kao odgovorni ljudi, u toku ove nedelje razgovarati sa svima koji mogu da pomognu da Vračar dobije vlast kakvu zaslužuju građani, pa i sa DS-om.

Nadamo se da izrečeni stavovi nisu izraz volje većine u Demokratskoj stranci, i da se mora razumeti da je funkcija političkih organizacija da se ponašaju odgovorno, a ne da optužuju sve ostale da su uzurpirale volju građana u opštini Vračar, što ne odogovara istini“, navodi se u saopštenju.

LDP na kraju zaključuje da je povukao hrabar i ispravan potez, što će se, kako ocenjuju, u danima pred nama i pokazati, kao što se, kako tvrde, pokazalo i u prethodnim situacijama kada su bili u pravu.