Apelacioni sud potvrdio presudu Marku Milićevu

Vesti 28. jun 201614:21 > 14:23
YouTube/MUP Srbije

Apelacioni sud potvrdio je presudu Marku Milićevu u slučaju "Kantrimen", koji je zbog smrti Luke Jovanovića osuđen na četiri i po godine zatvora.

Kako se navodi na sajtu Apelacionog suda, presuda kumu Milićeva, Bratislavu Vesoviću (na godinu dana zatvora) takođe je potvrđena, dok je uslovna kazna od 7 meseci taksisti Saši Jankoviću ukinuta, i slučaj je vraćen na ponovno suđenje.

Treći osnovni sud u Beogradu je osudio Marka Milićeva (34) na četiri godine i šest meseci zatvora jer je svojim vozilom usmrtio Luku Jovanovića prošlog leta na beogradskom Brankovom mostu. Milićevu je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom od tri godine, nakon izvršenja kazne.

Treće osnovno tužilaštvo žalilo se na presudu.

Nesreća na Brankovom mostu dogodila se u julu 2014. godine, kada se Luki Jovanoviću i njegovim prijateljima na Brankovom mostu pokvarila „lada“.

Kad su izašli da pomere automobil u zaustavnu traku, udario ih je „mini kantrimen“ koji, posle bekstva sa mesta nesreće, do danas nije pronađen.

Optuženi Milićev je pobegao sa mesta nesreće, a Jovanović je preminuo dan kasnije u Urgentnom centru.

Nakon incidenta, Milićev se krio u Turskoj, pa u Kini, odakle je deportovan u Srbiju. Tokom suđenja nije otkrio šta se dogodilo sa automobilom.