Ceo Majdanpek dobio struju

Vesti 04. dec 201418:39 > 20:00
Izvor: N1 info

Kako N1 saznaje, ceo Majdanpek je dobio struju.

Električna energija je najpre stigla u centar opštine, a sada već ceo Majdanpek ima struju.

Predsednik opštine Majdanpek Dejan Vagner objasnio je u izjavi Tanjugu da je struja večeras stigla u donji deo Majdanpeka, te da se očekuje da će je dobiti i gornji deo grada.

„Nadamo se da ćemo biti srećniji nego sinoć“, rekao je Vagner, objašnjavajući da je struja do Majdanpeka stigla kroz dva dalekovoda, do glavne trafostanice, što garanntuje veću sigurnosti i stabilnost nego sinoć.

EMS: Normalizovano napajanje

Direktor Elektromreže Srbije Nikola Petrović najavio je da će, postepeno, i drugi delovi grada ponovo imati električnu energiju.

„Obezbedili smo napajanje sa dve strane, tako da u slučaju da jedna strana napravi problem – imaćemo napajanje sa druge strane“, rekao je Petrović.

Ekipe EMS uspele su da premoste kvarove koji su sinoć prouzrokovali ponovni nestanak struje, tako da je snabdevanje električnom energijom sada normalizovano, navodi se u saopštenju EMS.

Nepristupačan teren i loši vremenski uslovi znatno su otežali i usporili otklanjanje posledica havarija.

Kako se navodi u saopštenju, monteri će ostati na terenu dok funkcionisanje elektroenergetskog sistema u tom delu Srbije ne bude potpuno normalizovano.

Dodaje se da su članovi dalekovodnih ekipa EMS prethodnih dana u gotovo neizdrživim uslovima postizali nemoguće, ne obazirući se na opasnosti i hladnoću, i stavljajući interse građana iznad brige za sopstvenu bezbednost.

U to koliko je bilo opasno na terenu uverili su se i novinari kada je ministra Aleksandra Antića, dok je davao izjavu, pogodila ledenica koja mu je razbila šlem.

Evo šta je on rekao nakon nezgode: