DJB, SPS i LDP o koaliciji na Vračaru

Vesti 29. jun 201611:48 > 16:00
N1

Formiranjem koalicije koju predvode SNS, SPS i LDP grubo je prekrojena izborna volja građana beogradske opštine Vračar, zbog čega su novi lokalni izbori jedini legitiman izlaz, ocenjuje pokret Dosta je bilo. Beogradski socijalisti odbacili su stav DJB, dok LDP navodi da taj pokret treba da prestane sa lažima.

Pokret je u saopštenju naveo da je „koruptivnim dogovorima“ SNS-a, SPS-a i LDP-a napravljena kupljena većina od 23 odbornika čije će održavanje plaćati građani Vračara“.

„Na Vračaru je pravljenjem većinske koalicije SNS, SPS, PUPS, Rasima Ljajića, LDP, Žarka Koraća, DSS i dva odbornika koji su izbačeni iz Dveri i Levice Srbije, grubo prekrojena izborna volja građana. Građani koji su glasali za liste Dosta je bilo ili ‘Vračar slobodno’ sigurno nisu glasali za vlast SNS i sada su prevareni“, stoji u saopštenju.

Dosta je bilo je ocenio da je „kupovinom preletača iza koje stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu, SNS sprečio da Vračar postane prva opština u Srbiji u kojoj je ukinuta partokratija i postignuta potpuna transparentnost, u kojoj su svi ugovori i sistematizacije radnih mesta javni, u kojoj se za svaki dinar zna na šta je potrošen, u kojoj se nadzorni odbori biraju na konkursu“.

„Trgovinom sa SNS-om, ovo su sprečili odbornik LDP-a Mihajlo Grupković i Marko Mandić, izbačen iz Levice Srbije, koji su izabrani na listi ‘Vračar slobodno’. Pozivamo ih da se izvine građanima Vračara za ovu sramotnu trgovinu voljom građana Vračara, da daju ostavke i omoguće nove izbore kako bi bar deo sramote sprali sa svojih imena“, naveo je pokret.

SPS: Nema potreba za novim izborima

Beogradski socijalisti odbacili su stav Pokreta Dosta je bilo o raspisivanja novih lokalnih izbora na Vračaru zbog prekrajanja izborne volje građana.

Gradski odbor SPS-a je u saopštenju naveo da se „većina odbornika na Vračaru ujedinila protiv rođaka i amatera“ lidera DJB Saše Radulovića, „koji nikada nisu ništa ozbiljno radili u životu, pa bi da se uče na opštini Vračar“.

„Zato SPS poziva Radulovića da prestane da obmanjuje građane jer je potpuno jasno da nema šta drugo da ponudi osim nepotizma, rođaka i laži“, navodi se u saopštenju.

LDP: Dosta je bilo da prestane sa lažima

Liberalno demokratska partija pozivala je „pokret bivših ministara, savetnika i Šešeljevih radikala, koji sebe naziva „Dosta je bilo“, da prestane da iznosi laži“.

„Čudi nas da se Saša Radulović gadi saradnje sa Srpskom naprednom strankom, imajući u vidu njegovu saradnju sa njima u Vladi Srbije, gde je uhlebio sve saradnke, prijatelje i kumove u kabinete, dok je glumio ministra zaduženog za spletke i podmetanja. Tad mu nije smetao napad na opozicione političare, nije bio glasan u borbi protiv medijskog mraka u Srbiji, a nismo ga ni viđali u prvim redovima građanskih inicijativa gde se danas švercuje kao opozicionar. Nije mu tada smetao „Beograd na vodi“, tajni i javni ugovori, saradnci koje je, doduše, posle zadržao, a koji su prvo držali u ruci Šešeljev poster, pa tek onda bukvar“, navodi se u saopštenju LDP.

Skupština opštine Vračar konstituisana je 24. juna posle višečasovne sednice, na kojoj je za predsednika lokalnog parlamenta izabran Mihajlo Grupković iz LDP-a sa 23, od ukupno 45 glasova odbornika. Grupković je izabran na predlog SNS-a i SPS-a, dok je njegov protivkandidat bio Branimir Kuzmanović, koga su predložile liste „Vračar – Slobodno – Bane Kuzmanović“ i pokreta „Dosta je bilo“.