Vučić: Sa Putinom o otkazivanju izgradnje gasovoda

Vesti 04. dec 201420:34 > 20:40
Izvor: N1

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će uskoro razgovarati s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o otkazivanju izgradnje gasovoda Južni tok.

„Otkazivanje Južnog toka je teška vest za Srbiju. Već sutra uveče razgovaraću s predsednikom Tomislavom Nikolićem o toj temi, a u najskorije vreme očekujem i da ću razgovarati s ruskim predsednikom Putinom, i da ću od njega dobiti odgovor na pitanje zašto nismo bili upoznati sa odlukom o prekidu izgradnje Južnog toka. Ja za tu odluku nisam znao, iako sam se tokom godine tri puta sreo sa Putinom“, kazao je premijer za Radio-televiziju Srbije.

On je dodao da će takva odluka uticati na energetsku stabilnost Srbije, ali je i ocenio da građani nemaju razloga za brigu.

„Nadam se da postoji mala šansa da se odluka promeni“

„Naši stručnjaci gledaju ugovore o Južnom toku i potrudićemo se da nađemo najbolja rešenja. Srbiju niko ne optužuje da je nešto kriva i nadam se da i dalje postoji mala šansa da se takva odluka promeni iako ruski zvaničnici izjavljuju da je odluka o prekidu izgradnje definitivna“, kazao je Vučić.

Komentarišući ekonomsku situaciju u zemlji, Vučić je ocenio da je Srbija „na dobrom putu“ i dodao da takav stav zauzima cela međunarodna zajednica.

„Imamo odlične brojeve, najviši nivo naplate akciza i PDV-a. Na dobrom smo putu i dobro je što ljudi u Srbiji počinju da shvataju važnost zdravlja javnih finansija“, rekao je premijer za RTS.