Boljevac i Zlot bez struje, u Boru restrikcija vode

Vesti 05. dec 201411:45 > 11:48
Izvor: N1 info

Zbog havarije na dalekovodu bez struje su od juče popodne opština Boljevac i selo Zlot u borskoj opštini, dok je u Boru uvedena i restrikcija vode.

Do havarije je došlo na 35 kilovatnom dalekovodu, radnici Elektromreže Srbije su na terenu i pokušavaju da kvar otklone u najkraćem roku, ali je još neizvesno koliko će popravka trajati.

„Boljevac se strujom napaja iz tri pravca Bora, Zaječara i Sokobanje, ali nažalost sve je zatajilo. Ekipe Elektromreže koje imaju zadatak da otklone kvar na dalekovodu iz pravca Bora su na terenu i pokušavaju da problem što pre reše“, rekao je predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović za Regionalnu televiziju Bor.

Prema njihovim uveravanjima, a to je ono što mi možemo da očekujemo, jeste da kvar bude otklonjen u toku dana.

 „Sada je važno da ustanove od vitalnog značaja imaju agregate, a to je pre svega Dom zdravlja i Policijska uprava. Na raspolaganju nam je i veliki agregat Vatrogasno-spasilačke jedinice Zaječar, što za sada nije neophodno“, rekao je predsednik opštine Boljevac.

Sinoć su u opštini Bor pala i dva dalekovodna stuba zbog čega je bez struje ostala industrijska zona, Fabrika lak žice i Fabrika bakarne žice, kaže direktor Elektrodistribucije Bor Dragan Milošević.

Napajanje struje je prekinuto i na izvorištima pijaće vode Bogovina i Zlot iz kojih se snabdeva deo opštine Bor, pa je JKP „Vododvod“ Bor bio prinuđen da uvede restrikcije u nižim delovima Bora. Voda se građanima isključuje parcijalno na tri sata, kažu u ovom Javno komunalnom preduzeću.

Napajanje Rudarsko topionicarskog basena Bor je stabilno.

Ledena kiša u Boru i okolini od početka decembra pravi velike probleme. Bez obzira na to što se temperatua nije znatno spuštala ispod nule, zbog naslaga leda slamala su se stabla drveća i grane, što je ugrožavalo vozila i pešake.

Radnici JKP „Treći oktobar“ i dalje seku i odvoze granje u najugroženijim delovima grada i pored puteva.