Selaković: Sada i o srpskim žrtvama

Vesti 05. dec 201413:04 > 13:08
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar pravde Srbije Nikola Selaković pozdravio je hapšenje osumnjičenih za ratne zločine u Štrpicima i naglasio da očekuje da se procesiuraju svi koji su činili zločine nad Srbima na prostoru bivše Jugoslavije.

Ministar je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je svako postupanje organa gonjenja u procesuiranju ratnih zločina „za pozdravljanje“, posebno jer se vidi da saradnja istražnih timova Srbije, i Bosne i Hercegovine daje rezultate.

„Građani srpske nacionalnosti na čitavom području bivše jugoslovenske republike s pravom očekuju još veću spremnost u procesuiranju osumnjičenih za ratne zločine koji su izvršeni nad srpskim stanovništvom. Nekako se čini da to izostaje“, rekao je Selaković.

U Srbiji i BiH danas je uhapšeno 15 osoba zbog sumnje da su 1993. učestvovali u otmici i ubistvu 20 putnika iz voza na linije Beograd-Bar. Voz je zaustavila uniformisana grupa predvođena Milanom Lukićem i izvela 20 putnika, od kojih je 18 bilo bošnjačke nacionalnosti, jedan hrvatske nacionalnosti i jedna osoba afro-azijskog porekla.

Najstarija žrtva imala je 59, a najmlađa 16 godina.