Veći deo Boljevca ima struju, šest sela još u mraku

Vesti 05. dec 201414:03 > 17:32
Izvor: Freeimages/linder6580

Veći deo opštine Boljevac oko 16.30 časova ima struju, a bez električne energije je šest sela, rečeno je Tanjugu u lokalnoj Elektrodistribuciji.

„Uspeli smo preko nekog alternativnog napajanja da obezbedimo kompletno grad Boljevac i većinu sela sa strujom“, kaže šef te poslovnice Ivan Pajković.

On je objasnio da šest sela nema struju, jer ne može preko alternativnog napajanja da se pusti električna energija u komplenu opštinu Boljevac.

„Idemo i sa malim redukcijama…ali bitno je da nije kompletna opština bez struje“, rekao je Pajković dodavši da kolege istovremeno rade i na osposobljavanju dva dalekovoda – iz pravca Bora i pravca Zaječara.

On je naglasio da je na terenu situacija veoma teška za rad montera, jer je izuzetno hladno i vetrovito, a na žicama dalekovda je po desetak centimetra leda.

Prema njegovim rečima, jak vetar obara drveće i nosi smrznute grane, a stubovi dalekovda su ledeni tako da je na njima gotovo nemoguće raditi duže vreme.

Radnici EMS neprestano na terenu, neizvesno koliko će trajati popravka

Zbog havarije na dalekovodu, zbog ledenog vremena bez struje je juče popodne ostala opština Boljevac. Do havarije je došlo na 35 kilovatnom dalekovodu, a radnici Elektromreže Srbije su neprestalno na terenu i pokušavaju da kvar otklone u najkraćem roku, ali je neizvesno koliko će popravka trajati.

Predsednik opštine Boljevac Nebojša Marjanović kaže da se ta opština strujom napaja iz tri pravca Bora, Zaječara i Sokobanje, „ali nažalost sve je zatajilo“

„Ekipe Elektromreže koje imaju zadatak da otklone kvar na dalekovodu iz pravca Bora su na terenu i pokušavaju da problem što pre reše“, rekao je za on ranije danas za Regionalnu televiziju Bor.

Predsednik skupštine opštine Boljevac Ljubiša Janušević rekao je i da se očekuje da će do kraja dana biti osposobljen jedan od dalekovoda kako bi se rešili svi problemi sa strujom na području te opštine.

„Dogovorili smo se sa Elektrotimokom da probaju da stave stari dalekovod u funkciju i oni su to uspeli da urade“, rekao je Janušević Tanjugu.