Vulin: Ne ljutim se na NVO, one mi nisu neprijatelji

Vesti 05. dec 201414:07 > 14:08
Izvor: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin rekao je danas da on nije neprijatelj nevladinih organizacija i da ih ne doživljava kao sebi suprotstavljene.

„Kriminalizacija konkursa je nešto što je očigledno došlo od sukoba unutar nevladinog sektora“, rekao je Vulin i dodao da on u tome neće da učestvuje.

Ne svađam se ni sa kim, ne mirim se ni sa kim, rekao je Vulin novinarima u Nišu i ponovio da je njegova želja da se taj novac utroši na najbolji i najhumaniji način, za lečenje dece i da ne vidi šta je u tome loše.

On je napomenuo da će o prebacivanju novca u Fond za lečenje dece sa retkim bolestima saglasnost morati da da ministar finansija i da on očekuje da će se to desiti.

Vulin je rekao da je reakcija oko 80 nevladinih organizacija koje traže njegovu smenu legitimna, kao što je legitimna reakcija i onih 20.000 nevladinih organizacija koje se oglašavaju ili se ne oglašavaju.

On je rekao da ima NVO koje smatraju da treba da ostane onako kao što je bilo i onih koje zaboravljaju da su se žalile na razne konkurse, kao i one koje smatraju da stvari ne treba nikada da se promene, da sva sredstva dobijaju iste organizacije, da se ne menjaju ni programi ni namena tih programa.

„Sve je to potpuno legitimno, sa moje strane nema ljutnje, ovo je demokratija“, rekao je Vulin i dodao da će ministarstvo uraditi sve što može i što je u skladu sa zakonskim obavezama i budžetom.

Vulin je rekao da je bio protiv toga da se objavljuju imena članova komisije zato što će ti ljudi, ni krivi, ni dužni, biti osuđeni bez suda i bez tužilaštva.