Sibirski uslovi i ledenica: Gojković napustila sednicu

Vesti 05. dec 201414:28 > 14:30
Izvor: Tanjug / Zoran Žestić

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je, nezadovoljna ponašanjem poslanika, prekinula vođenje sednice i to prepustila potpredsedniku Skupštine Igoru Bečiću.

„Ja imam drugi dnevni red u odnosu na ovaj po kojem govore poslanici, ne slažem se s tim da poslanici mogu da razgovaraju o čemu hoće i kako hoće, i zato predlažem da sednicu vodi gospodin Bečić“, rekla je Maja Gojković i napustila plenarnu skupštinsku salu.

Ona je tako reagovala pošto su poslanik opozicione Demokratske stranke Borislav Stefanović i šef poslaničke grupe Srpske napredne stranke Zoran Babić, umesto o dnevnom redu, vodili polemiku o stanju u Majdanpeku koji nije imao struju više od tri dana zbog kvara dalekovoda.

Poslanici o sibirskim uslovima i ledenici iz Majdanpeka

Poslanik SNS je istakao da DS pravi takvu atmosferu u društvu kao da je „pikado u njihovoj ruci, a da im je meta premijer Aleksandar Vučić“.

„Ovo su sibirski uslovi. Stubovi dalekovoda su pali, a vi ste za jednu sekundu hteli da se to reši iz tople skupštinske sale“, rekao je Babić pokazujući fotografije polomljenih i zaleđenih dalekovoda ka Majdanpeku.

Borislav Stefanović mu je odgovorio da je, uz fotografije, Babić trebalo da donese i uzorke leda.

„Trebalo je da donesete i led, da mi utvrdimo da je taj zlokobni led koji je u stvario bio namenjen Vučiću, pogodio Antića (Aleksandar)„, rekao je Stefanović.

Predsednica Skupštine je na polemiku dvojice poslanika rekla da govore o čemu god hoće i kada god hoće, ali da ona ne može da vodi takvu sednicu.