Majdanpek još nije dobio vodu i grejanje

Vesti 05. dec 201417:38 > 06. dec 2014 02:28
Izvor: N1 info

U Majdanpeku se, posle višednevnog prekida, polako normalizuje snabdevanje električnom energijom, a i pored najava da će u toku popodneva i večeri građani dobiti grejanje i vodu to se ipak nije dogodilo.

Da bi se pokrenulo snabdevanje vodom, potrebno je osposobiti deo dalekovoda, a isti je problem i sa daljinskim grejanjem.

Tokom prepodneva struju su dobila i sela Gornje reke, a oko 12 sati normalizovano je snabdevanje Pustinjca električnom energijom, tako da bi u večernjim satima trebalo da dođe i do normalizacije vodosnabdevanja, prenosi Regionalna televizija Bor.

PROČITAJTE JOŠ:

Na području opštine najveći deo korisnika dobio je struju, sa izuzetkom pojedinih delova Rudnika bakra Majdanpek gde se od jutros radi nesmanjenim tempom i uz pomoć ljudi iz „Elmontex-koma“ Zaječar.

U Majdanpeku je održana sednica štaba za vanredne situacije na kojoj je rečeno da voda neće biti za piće sve dok njenu ispravnost ne potvrde i nadležni u Zavodu za javno zdravlje „Timok” Zaječar”, ali će i kao tehnička u prvo vreme, omogućiti normalizaciju života u gradu.

Na sednici je saopšteno da se normalizacija grejanja očekuje tokom popodnevnih sati, jer je sistem dopunjen vodom iz alternativnih izvora.

Rade obdaništa, od ponedeljka i škole

Građanima je i danas deljena pomoć, pre svega, u pijaćoj vodi, ali i drugim potrepštinama, koja je stigla iz brojnih gradova Srbije.

Pripadnici Vojske Srbije do sutra će biti u gradu i na ispomoći građanima Majdanpeka, zajedno sa opremom, šest agregata i tri mobilne kuhinje.

Danas su radila i obdaništa u Majdanpeku i Donjem Milanovcu, a od ponedeljka bi trebalo da nastave sa radom i škole u kojima u poslednja četiri dana nije bilo nastave.