Advokati iz Crne Gore koji rade u Srbiji biće kažnjeni

Vesti 06. dec 201418:01 > 18:03
N1 info

Predsednici Advokatskih komora Srbije i Crne Gore Dragoljub Đorđević i Zdravko Begović razmatrili su na današnjem sastanku informacije da pojedini advokati iz Crne Gore koriste obustavu rada srpskih advokata i rade u sudovima u Srbiji, a Begović je najavio da će svi takvi slučajevi biti procesuirani.

Dragoljub Đorđević obavestio je svog crnogorskog kolegu o slučajevima nečasnog postupanja advokata iz Crne Gore, koji koriste opravdani protest obustavom rada advokata u Srbiji da bi dodatno zaradili, ali i pomogli protivnicima protesta, saopšteno je iz AKS.

Đorđević je naglasio da se ovakvim postupanjem nanosi velika šteta legitimnim naporima AKS i advokatskih komora u njenom sastavu da u Srbiji zaštite ustavnost i pravni poredak, navodi se u saopštenju.

Begović je ponovio već ranije iskazanu podršku kolegama u Srbiji i informisao Dragoljuba Đorđevića da će svi slučajevi biti procesuirani odmah po dostavljanju dokaza da su crnogorski advokati postupili protiv svojih kolega u Srbiji i njihove istorijske borbe, navedeno je u saopštenju.