Ključevi novih kuća uručeni meštanima Krupnja

Vesti 07. dec 201412:39 > 12:51
Tanjug/Dragan Stanković

Premijer Aleksandar Vučić uručio je ključeve novoizgrađenih kuća meštanima Krupnja, koji su u majskim poplavama ostali bez domova. Nove kuće dobilo je 17 porodica, 10 se gradi, a devet porodica je dobilo novčanu pomoć.

Premijer Vučić obišao je novoizgrađene kuće čiju izgradnju su finansirali UAE i poklon su fondacije šeika Kalife bin Zajeda al Nahjana, a sa meštanima Krupnja razgovarao je i o drugim problemima sa kojima se suočavaju.  

Predsednik Vlade je rekao da se u Srbiji gradi još 218 kuća za stradale u poplavama, koje će biti završene pre kraja godine. Prema njegovim rečima, u Srbiji je izdato ukupno 305 rešenja za izgradnju novih kuća, a za 87 isplaćena je pomoć u novcu.

„To je ono što smo mogli da uradimo“, rekao je Vučić i dodao da će Krupanj još neko vreme biti veliko gradilište. On je rekao da je i pre šest meseci obećao da će biti pokrenuta fabrika Krupanjka, kako bi 300 žena iz tog mesta dobilo posao.

Tanjug/Dragan Stanković

Premijer je dodao da je Telekom Srbije obezbedio svoje usluge za 1.356 ljudi, koji nisu mogli da ih koriste, da je u to investirano 10 miliona dinara, a sada se ulaže novih 100 miliona dinara da bi Telekomove usluge mogle da dođu do svakog meštanina Krupnja.

Vučić je dodao da sve što mogu za meštane Krupnja čine i Elektroprivreda Srbije i Elektromreža Srbije.

Predsednik Opštine Krupanj Rade Grujić zahvalio se finansijerima iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i programu UNDP, kao i Vladi Srbije i Kancelariji za obnovu i pomoć poplavljenih područja. Prema njegovim rečima, UNDP izvodi još jedan projekat čija izgradnja će početi za nekoliko dana, a reč je o pregradama na bujičnim tokovima.