Dačić: Neophodne promene u SPS-u

Vesti 07. dec 201413:36 > 13:41
Tanjug/Sava Radovanović

Predsednik SPS Ivica Dačić najavio je reformu stranke, uz poruku članstvu da su promene neophodne i da se odnose na sve, a ne samo na rukovodstvo.

„Ne želim da obećavam politiku koju ne možemo da realizujemo, jer mi nismo socijalisti – utopisti. Ko misli da je SPS muzej istorije mora da ustupi svoje mesto. ‘Sitan korak’ je danas sa nama nespojiv“, rekao je Dačić na izbornoj konferenciji beogradske organizacije stranke.

On je članstvu poručio da hrabro uđe u reformu stranke, ukazavši da to ne znači da treba da pljuju na prošlost, već da se jasno opredele kakvu politiku SPS vodi.

„Večito smo zaljubljeni u druge. Imamo članove SPS-a koje glasaju za druge, a hoće da budu ovde“, rekao je Dačić i podsetio da je i nekadašnji predsednik SPS Slobodan Milošević svojevremeno pozivao da se glasa za lidera radikala Vojislava Šešelja.

„Imamo jasno programsko opredeljenje. Mi smo stranka levice. Prihvatili smo poziv premijera Vučića, učestvujemo u vladi, iako nismo bili neophodni, ali nam je bio jasan cilj da postignemo što šire političko i narodno jedinstvo za potrebne reforme“, rekao je Dačić.

Socijalisti su danas za predsednika Beogradske partijske organizacije ponovo izabrali Aleksandra Antića, a izabran je i novi sastav Gradskog odbora organizacije SPS u Beogradu, saopštila je ta stranka.