Vulin: Ne vidim razloge za ostavku

Vesti 08. dec 201411:07 > 11:10
Izvor: Tanjug/Danilo Peternek

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je legitiman stav NVO koje traže njegovu ostavku, ali da ne vidi šta je razlog tome, te da je predsednik vlade taj koji o tome odlučuje.

Vulin je rekao da mu je žao i zbog toga što će nevladine organizacije sad morati da sačekaju iduću godinu i da će se potruditi da konkurs za te namene bude raspisan u najkraćem mogućem roku, u skladu sa narednom budžetskom godinom.

 „Trudićemo se da tako minimalizujemo štetu koju su proizveli oni koji nisu poštovali zakon i koje baš briga da li treba da dođe DRI i treba li da sačekaju rok za žalbu pre nego što sve proglase blatom i kriminalom. To mi je veoma žao a sve ostalo je rađeno u skladu sa zakonom i nema oko čega drugog da se kajete“, rekao je Vulin upitan da li će podneti ostavku koju su od njega tražili predstavnici NVO.

Na insistiranje novinara da kaže da li je o tome razgovarao sa premijerom Aleksandrom Vučićem, Vulin je rekao da će premijer o tome reći svoj stav.

„Hajka koja se vodi protiv mene ima malo veze sa onim o čemu smo govorili sada, to je nešto sa čime ja i moja porodica moramo da se nosimo“, rekao je Vulin napomenuvši da je hajka protiv njega počela odmah nakon što je govorio o ulozi SAD o puštanju Šešelja na slobodu.

NVO traže ostavku Vulina zbog poništavanja konkursa za dodelu sredstava tim organizacijama. Vulin je predložio da se ta sredstva preusmere u Fond za lečenje dece koja boluju od retkih bolesti.