Magazinu "Liceulice" preti gašenje, potrebna im je pomoć

Vesti 28. jul 201613:45 > 13:46
N1

Magazin "Liceulice" saopštio je da je pred gašenjem i apelovao na sve da donacijama podrže njegov opstanak.

Osim kroz donacije, navode da se taj časopis može podržati i kroz pretplatu ili kupovinu majica iz njihove kolekcije Štederaj.

Magazin „Liceulice“ od 2010. godine prodaju socijalno ugrožene osobe koje teško uspevaju da dođu do zaposlenja. Časopis izdaje istoimeno udruženje čiji je cilj da doprinosi socijalnoj emancipaciji, ekonomskoj, kulturnoj i socijalnoj inkluziji i smanjenju siromaštva.

Magazin izlazi jednom u dva meseca u 5.000 primerka, a prodaje se na ulicama i javnim mestima kroz posebno organizovanu mrežu uličnih prodavaca. „Liceulice“ se bavi temama životne sredine, održivog razvoja, odnosa društva i ekonomije, marginalizovanih grupa i stavovima i idejama od javnog interesa.

U saopštenju dodaju da „Liceulice“ funkcioniše po principu fonda koji svoju misiju vrši prikupljajući sredstva od individualnih i korporativnih filantropskih davanja, kao i iz javnih i privatnih fondova.

Objasnili su da su im javna sredstva iz gradskih i republičkih fondova nedostupna, a da su ostali i bez podške donatora i kompanija sa kojima su sarađivali.