Monteri EPS-a rade na otklanjanju kvarova na istoku Srbije

Vesti 10. dec 201414:31 > 14:34
Tanjug/Dimitrije Nikolić

Zbog teških vremenskih uslova u pojedinim mestima u opštinama Knjaževac, Svrljig i Boljevac u istočnoj Srbiji, teško je upostaviti napon, ali monteri EPS-a danonoćno rade na otklanjanju kvarova kako bi svi kupci u najkraćem roku dobili struju, saopštio je EPS.

Na elektromreži u istočnoj Srbiji, koja je juče sanirana, ponovo je u toku noći došlo do kvarova i veoma je teško u nekim mestima uspostaviti napon. Vremenski uslovi su i dalje katastrofalni. Sneg ne prestaje da pada, magla je velika, a uz temperature blizu nule ne smanjuje se količina leda na provodnicima, navodi se u saopštenju.

Zarad normalizacije situacije na terenu danas su u Knjaževac i Boljevac dopremljena još četiri agregata visokog kapaciteta od 120 kilovata a u toku dana biće dopremljeni i dodatni agregati srednjeg i visokog kapaciteta, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Dodatni problem stvara sneg koji neprekidno pada od preksinoć, pa su svi putevi u istočnoj Srbiji pod snegom, a neka od obodnih planinskih sela su i zavejana.

U koordinaciji sa opštinama Knjaževac, Svrljig i Boljevac radi se na raščišćavanju puteva kako bi elektromonteri stigli na lokacije gde su kvarovi.

Projekcija meteoroloških uslova za narednih nekoliko dana ukazuje na poboljšanje vremenskih prilika i očekuje se da posle osam dana dođe do smanjenja oblačnosti sa planinskih venaca i da se led sa provodnika i stubova počne da topi.

EPS ističe da loši vremenski uslovi i dalje otežavaju rad elektromontera u istočnoj Srbiji i da monterima privrednog društva „Jugoistok“ pomažu i ekipe iz drugih delova EPS-a i to pet iz „Elektrovojvodine“, tri iz „Elektrodistribucije Beograd“, tri iz kragujevačkog „Centra“ i četiri ekipe iz kraljevačke „Elektrosrbije“.