Kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić gosti Novog dana

Vesti 28. avg 201614:15 > 19:45
REUTERS/Marcos Brindicci

Kajakaši Marko Tomićević i Milenko Zorić, osvajači srebrne medalje na Olimpijskim igrama u Riju biće gosti teme jutra u Novom danu. Štampu prelistava i komentariše direktor BITEF teatra Miloš Latinović.

Koliko su ove olimpijske medalje, prve koje su kajakaši osvojili posle 32 godin,e značajne za Srbiju? Kakvi su uslovi za bavljenje ovim sportom, kakvo je interesovanje i koji su predstojeći izazovi pred njima, pitanja su za olimpijce i sekretara Kajakaškog saveza Srbije, Milana Kapelana.

Jubilarni 50. Bitef pod sloganom „Na leđima mahnitog bika“ održaće se od 24. septembra do 2. oktobra. U pregledu dnevne štampe ugostićemo direktora BITEF Teatra Miloša Latinovića.

Trodnevni Festival uličnih svirača biće održan 16. put u Novom Sadu, od četvrtka 1. septembra do subote u popodnevnim i večernjim satima. Ova manifestacija u Srbiju dovodi najbolje izvođače ulične umetnosti iz čitavog sveta. Ovog puta to je oko 160 muzičara, igrača, glumaca, žonglera, performera i konceptualnih stvaralaca. Festivalu uličnih svirača u Novom Sadu posvećujemo našu regionalnu temu. Naša gošća je direktorka festivala Natali Beljanski Popović.

Novu sezonu i novu školsku godinu Dom kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu počinje razbnovrsnim programom u četvrtak 1. septembra. Kakve su kulturno-umetničke sadržaje pripremili za sledeći mesec, reći će nam gošća je Marina Lučić.