Kif predao Dačiću pismo i lepe želje Borisa Džonsona

Vesti 30. avg 201613:53 > 13:55
Tanjug/ Ministarstvo spoljnih poslova/ Ognjen Stevanovic/

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić i ambasador Velike Britanije Denis Kif razgovarali su o bilateralnim odnosima, kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je na sastanku obostrano konstatovano da su bilateralni odnosi dobri i da postoji prostor za dalje unapređenje svih vidova saradnje dve zemlje, naročito u ekonomiji.

„Razgovarali smo o odnosima Velike Britanije i Srbije, ali i o aktuelnim pitanjima iz domena regionalne i međunarodne politike i bezbednosti“, naveo je Kif na Tviteru.

Kif je naveo da je na sastanku Dačiću predao pismo i lepe želje britanskog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona povodom ponovnog izbora na mesto ministra spoljnih poslova.

Srpsko ministarstvo navodi da se Džonsonovoj čestitiki pozdravlja posvećenost nove Vlade Srbije reformama i ističe želja za saradnjom oko najvažnijih pitanja za Srbiju, a istaknuta je i puna podrška Londona evrointegracijama Srbije.

Dačić je ukazao na neophodnost jačanja saradnje dve zemlje na multilateralnom planu, što je ambasador Kif pozdravio, saopštilo je srpsko ministarstvo.