Gojković: Mir u Turskoj od vitalnog značaja za region

Vesti 01. sep 201615:22 > 15:23
N1

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković je u Ankari izrazila uverenje da će turski narod i država prevazići probleme posle pokušaja državnog udara u toj zemlji i da će nastaviti da žive u miru i demokratiji, jer je to od vitalnog značaja za Tursku i za čitav region.

Gojković je kao predsedavajuća Parlamentarnom skupštinom Crnomorske ekonomske saradnje pozdravila inicijativu Skupštine Turske da se sazove taj sastanak sa predstavnicima Evropskog parlamenta, kao i parlamentarnih skupština Saveta Evrope, NATO, Mediterana, Unije za Mediteran, turkofonih država i Organizacije islamske saradnje.

Kako je saopštila Skupština Srbije, sastanak Parlamentarne skupštine Crnomorske ekonomske saradnje sazvan je u cilju upoznavanja sa situacijom u Turskoj nakon pokušaja državnog udara.

Predsednici parlamentarnih skupština sastali su se sa predsednikom Velike narodne skupštine Turske Ismailom Karamanom, na čiji poziv i borave u Ankari, imali su susret sa premijerom Turske Binali Jildirimom, a predviđen je i sastanak sa ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom.