Pavićević: Podržao bih Jankovića na predsedničkim izborima

Vesti 01. sep 201622:34 > 22:38
N1

Očekujem da će zaštitnik građana Saša Janković biti zajednički kandidat jednog dela opozicije na izborima za predsednika. Ukoliko odluči da se kandiduje, apsolutno ću ga podržati u izbornoj trci, poručuje bivši poslanik i nekadašnji član Nove stranke Vladimir Pavićević.

Pavićević je za „Večernje novosti“ poručio da sigurno neće biti kandidat na predsedničkim izborima, ali da ima ambiciju da podrži kandidata koji je, kako je rekao, „svojim delanjem do sada pokazao kolika je snaga institucije kad je vodi čovek koji je stručan, posvećen svom poslu i odan poštovanju pravila i procedura“.

Kaže da je Novu stranku napustio zbog odgovornosti, jer na izborima nije ostvaren bolji rezultat. Dodaje da ne oseća žal što nije u Skupštini, jer, kako kaže, „nije ni dobro da se predugo sedi u bilo kojoj političkoj instituciji“.

„Učestvovaću i dalje u političkoj borbi da naša država bude tako uređena da svaki građanin može sa ponosom da pokaže pasoš na granici. Da kad plaća porez zna da će novac biti namenski potrošen i da bude siguran za svoju i bezbednost najmilijih. Posebno ću se baviti različitim aspektima obrazovne politike“.

Govoreći o izborima za predsednika Demokratske stranke, Pavićević je rekao da je Šutanovac zaslužio podršku.

„I ranije sam govorio da je važnost DS šira od interesa članova te stranke. Na parlamentarnim izborima dva puta sam bio kandidat na listi čiji je stožer bila DS. Šutanovac je zaslužio podršku za inicijativu, program i ozbiljni pristup. Delajući u Skupštini, držao se date reči i dogovora. Uveren sam da će biti izabran za novog predsednika DS“, kaže Pavićević.