Zbog psovanja premijera Vučića kažnjen sa 65.000 dinara

Vesti 02. sep 201614:01 > 14:03
N1

Prekršajni sud u Valjevu kaznio je sa 55.000 dinara penzionera iz Gornjeg Milanovca Ratka Jerinića (68) zato što je iz kombija, u kome se nalazio kao suvozač, dok je prolazio pored saobraćajca na Ibarskoj magistrali kroz prozor opsovao premijera Srbije Aleksandra Vučića, objavio je čačanski portal Morava Info.

Jerinić je osuđen zbog prekršaja Zakona o javnom redu i miru sa 55.000 dinara, a sa još 5.000 dinara zbog toga što nije nosio ličnu kartu. Dužan je da plati i još 5.000 dinara za troškove prekršajnog postupka. Tako da ukupna kazna za Jerinića iznosi 65.000 dinara.

Ako iznos ne uplati u roku od 15 dana, Jeriniću preti više od dva meseca zatvora, jer jedan zatvorski dan košta 1.000 dinara.

Jerinić, koji je penzioner sa mesečnim primanjem od 25.000 dinara, 17. avgusta vozio se u kombiju Doborosava Dmitrića i sedeo na mestu suvozača kada su prošli Ibarskom magistralom kroz mesto Ljig.

Vozač Dmitrić, koji je bio svedok na suđenju, rekao je da je u tom mestu na Ibarskoj magistrali bila gužva, da je njegov saputnik nešto opsovao dok su prolazili pored saobraćajca, ali da „nije obraćao pažnju na to“.

Saobraćajac je izjavio da ga je Jerinić „vređao“ dok je regulisao saobraćaj i da je nakon toga, pošto je kombi prošao pored njega, obavestio dežurnu službu o tom „slučaju“, a ona je saobraćajnoj patroli naložila da kombi sa Dmitrićem i Jerinićem zaustavi na njihovom putu ka Gornjem Milanovcu i sprovede ih u stanicu u Ljigu.