Vulin: Durakoviću bi dovoljno bilo reći "idi, leči se"

Vesti 02. sep 201617:26 > 17:36
N1

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas je, komentarišući izjavu načelnika Srebrenice Ćamila Durakovića da je napad na premijera Srbije Aleksandra Vučića u toj opštini izrežiran, rekao da su jedini koji su mogli da organizuju napad na Vučića bošnjački političari.

„Jedini koji su mogli da organizuju napad na Vučića jesu oni koji su imali ljude, sredstva i motiv, a to su bošnjački političari. Ukoliko Izetbegović i predstavnici bošnjačkog naroda ne stoje iza ove Durakovićeve laži, neka se oglase“, saopštio je Vulin.

On je poručio bošnjačkim političarima da ne okrivljuju žrtvu napada, ako nisu u stanju da pronađu krivce.

„Ako vlasti BiH nisu u stanju da pronađu krivce i nalogodavce, Srbija će morati da postupi kao što bi svaka druga zemlja kada je blate i pokušavaju ubistvo njenog premijera, otkriće istinu, sa ili bez pomoći“, rekao je Vulin.

Ministar je naveo da Durakovićeva „laž ne zaslužuje političko odgovor i da bi dovoljno bilo reći: Idi, leči se“.

Duraković je ranije danas za agenciju Anadolija rekao da postoje indicije da je taj napad bio izrežiran, a da neki spominju da su pripadnici obaveštajne službe Srbije pokrenuli krivičnu prijavu jer su oni bili na zadatku u BiH.