Bebac: Ne otimajte od beba, ukinite PDV

Vesti 06. sep 201614:05 > 14:08
Logo

Roditeljski portal Bebac saopštio je danas, povodom najave Vlade da će od 1. januara 2017. godine ukinuti povraćaj PDV-a na dečiju hranu i opremu, da je time država pokazala da joj nije stalo do osnovnih potreba desetine hiljada porodica i zatražila od države da ukine PDV na opremu i hranu na bebe u potpunosti.

„Ako niste sposobni da rešite tromu i nefunkcionalnu administraciju, i ako je to uopšte pravi razlog za ukidanje povraćaja PDV-a, imamo predlog: Ukinite PDV na opremu i hranu za bebe u potpunosti“, navodi se u saopštenju.

Bebac smatra da država tom odlukom podstiče sivu ekonomiju i primorava porodice da potrepštine za bebe kupuju u inostranstvu.

„Krajnje je skandalozno što se vrh države sa krhkom stopom nataliteta na krajnje licemeran način poigrava sa budućnošću i egzistencijom roditelja i beba“, ocenjuje Bebac.

Mediji su danas preneli da će se od 1. januara 2017. godine ukinuti povraćaj PDV-a na hranu i opremu za bebe, kao i da će zato biti povećan roditeljski dodatak, na šta se Vlada Srbije obavezala u svom pismu o namerama upućenom Međunarodnom monetarnom fondu posle četvrte i pete revizije aranžmana.