Pretučeni profesor: Priče o ličnom sukobu nisu istinite

Vesti 06. sep 201615:20 > 15:28
Facebook/ Željko Vlajković grupa Trg Jugoslovena

Profesor engleskog jezika Goran Herling iz Kovačice, kojeg je u dvorištu njegove kuće u tom mestu pretuklo više napadača, izjavio je da su mu neprihvatljive tvrdnje pojedinih tabloida, da je pretučen jer je vređao devojku jednog od napadača, koja mu je koleginica sa posla.

Policija je zbog ovog incidenta uhapsila Leonarda Pastora (29) iz okoline Pančeva koji se sumnjiči da je 31. avgusta pretukao Herlinga, dok su tabloidi objavili da „motiv tog napada nije političke prirode, već da je u pitanju privatni sukob“.

Herling je poznat po tome da je preko Fejsbuka (Facebook) i stranice „Nova nada“ objavljivao podatke o malverzacijama u školi u kojoj radi, a do kojih je dolazio.

Nakon napada Herling je medijima rekao da veruje da „sve to ima veze sa onim što je pisao na svom blogu“.

„Sa koleginicom nisam imao nikakav konflikt tokom godina rada u gimnaziji, a izbegao sam tu mogućnost i prilikom njenog verbalnog nasrtaja na mene, odmah po dolasku na posao“, ispričao je Herling.

Prema njegovim rečima, on ne prihvata ni priču plasiranu u tabloidima da je „dečko koleginice rešio da uzme stvar u svoje ruke“, zbog navodne uvrede koju joj je uputio.

„Zašto bi dolazio noću, a ne preko dana? Zašto bi došao u moju kuću, a ne u školu? Zašto je sa sobom vodio drugove, umesto da dođe sam? I na kraju, zašto bi raspravljao on, a ne direktorka škole koja ima obavezu da bude medijator? Ja njenog dečka niti sam poznavao, niti znao da ga uopšte i ima“, ispričao je Herling.

Dodao je da se nije bavio nikakvim „obmanjivanjem javnosti“, odnosno da je jedina stvar koju je radio i pisao, bila zapravo „prijavljivanje nepravilnosti rada u ustanovi prosvetnim organima, kao i uzbunjivanjem javnosti povodom toga“.

On je objasnio i da do sada nikada nije bio član bilo koje stranke, te da „ne izražava simpatije za bilo koju političku opciju na lokalnom, pokrajinskom ili republičkom nivou u Srbiji“.

Herling je kazao i da se nakon napada dugo nije mogao da dobije Hitnu pomoć, pa ga je komšija tamo odvezao.