Poslanik DS: Iz SNS mi nudili odbacivanje optužnice

Vesti 11. dec 201414:44 > 14:50
Izvor: Infobiro

Poslanik Demokratske stranke u Skupštini Vojvodine Jovan Tišma optužio je predstavnike Srpske napredne stranke i Treće Srbije za politički progon neistoimišljenika navodeći da su mu, u zamenu za prelazak kod njih, nudili odbacivanje svoih optužbi protiv njega i odbacivanje slučaja.

Tišma je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao kako je 29. marta 2013. godine uhapšen, te da mu je prilikom policijskog zadržavanja do 48 sati „neko u civilu, a ko nije iz policijske stanice iz Stare Pazove“ ponudio da potpiše izjavu da je nosio novac predsedniku Demokratske stranke Bojanu Pajtiću, što je on odbio.

„U proteklih šest meseci kontaktiralo me je sedam predstavnika ovih stranaka, potpredsednik Srpske napredne stranke Igor Mirović, predsednik Treće Srbije Miroslav Parović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada i potpredsednik Treće Srbije Miroje Jovanović i funkcioner te stranke Aleksandar Đurđev koji su mi nudili da ukoliko pređem u Treću Srbiju da će povući optužnicu“, kazao je poslanik DS.

On je istakao da je poslednji susret bio sa Mirovićem u restoranu „Balkan ekspres“ u Novom Sadu, gde mu je Mirović rekao da je „sve sređeno sa predsednikom Vrhovnog kasacionog suda“, kako bi Tišma bio obeštećen od države, ali pod uslovom da ne podnese prijavu protiv države.

Jovan Tišma je zajedno sa još tri osobe uhapšen zbog sumnje da su oštetili Direkciju za izgradnju opštine Stara Pazova za gotovo osam miliona dinara .

Mirović: To su izmišljotine

N1

Potpredsednik SNS Igor Mirović odbacio je ove navode. „To su izmišljotine iz kuhinje onih koji svojim lažima pokušavaju da nadomeste sve što su učinili Vojvodini“, kazao je Mirović za agenciju Beta.

On je istakao da ne poznaje predsednika Vrhovnog kasacionog suda, te da se „nikada ni sa kim nije sastao u Balkan ekspresu“.

„To su te njihove izmišljotine koje lansiraju poslednjih nekoliko nedelja, jer ne znaju šta će više od kupovine poslanika“, dodao je potpredsednik SNS.