Tužilaštvo odustalo od gonjenja Ognjanovića

Vesti 20. sep 201610:15 > 18:38
N1

Više javno tužilaštvo u Beogradu odustalo je od krivičnog gonjenja Nebojše i Jelene Ognjanović za prevaru i pranje novca, saopšteno je iz tužilaštva.

 „Posle istrage koja se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu vodila protiv Ognjanović Nebojše i Ognjanović Jelene zbog krivičnih dela prevare i pranja novca, te detaljnog i sveobuhvatnog razmatranja rezultata istražnog postupka, tužilaštvo je donelo odluku o odustanku od daljeg krivičnog gonjenja osumnjičenih jer iz dokaza koji su prikupljeni tokom istrage ne proizilazi opravdana sumnja neophodna da bi optužnica bila podignuta“, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Protiv Nebojše i Jelene Ognjanović podneta je krivična prijava zbog sumnje da su proneverili oko 110.000 dolara prikupljenih za lečenje njihove ćerke, pokojne devojčice Tijane Ognjanović.

Sumnjalo se da su zadržali oko 100.000 dolara i 7.000 evra od donacija prikupljenih za transplantaciju srca u SAD.

Ognjanovići za N1 danas nisu želeli da komentarišu epilog slučaja pred Tužilaštvom.

Ipak, gostujući u Pressingu na N1, u februaru 2015. kada su prvi put javno govorili o svim kontroverzama izjavili su da im je cilj bio da novac koji je preostao ne ode u državni Fond, već isključivo deci:

„Cela ova hajka koja je započeta u medijima je u stvari rezultat toga da se sav taj novac uplati direktno u ovaj novo – formirani državni Fond, gde su nam čak i tokom saslušanja u Upravi kriminalističke policije u zgradi Palate Srbija, to je služba za borbu protiv organizovanog kriminala otvoreno rekli – ‘uplatite u Fond, uplatite u Fond’ i to čllanovi radne grupe“, kazao je tada Nebojša Ognjanović, otac Tijane Ognjanović.

„Jedina nam je želja da sada posle Tijanine smrti taj novac ne ode ni u jedan Fond, da ni jedan političar ne stiče političke poene, nego da isključivo taj novac ode deci“, kazala je Jelena Ognjanović, majka Tijane Ognjanović.

Da su to i učinili, oko 1,6 miliona evra i uplatili za lečenje druge obolele dece, saopštili su u junu prošle godine.