Napadači na Vazurino obezbeđenje se nagodili s Tužilaštvom

Vesti 22. sep 201616:25 > 16:28
YouTube

Veljko Belivuk (31) i Darko Ristić (28), kojima se sudilo zbog prebijanja člana obezbeđenja direktora FK Partizan Miloša Vazure, priznali su krivicu i nagodili se sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu, potvrđeno je za N1 iz Tužilaštva.

Tužilaštvo je sa Belivukom i Ristićem zaključilo sporazum o priznanju krivice, koji bi sud trebalo da potvrdi sledeće nedelje i izrekne im presudu.

Prema sporazumu, Belivuk je za kaznu od godinu dana zatvora priznao krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za godinu i 10 meseci zatvora nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom.

Krivičnom gonjenju dvojice navijača nisu se pridružili oštećeni, koji su tokom suđenja saslušani. Miloš Vazura nije imao status oštećenog, niti su bili optuženi za ugoržavanje njegove sigurnosti.

Napad na Miloša Vazuru i njegovo obezbeđenje desio se 28. aprila ispred prostorija kluba FK Partizan, a zabeležile su ga sigurnosne kamere, na osnovu čijih snimaka su nekoliko dana kasnije uhapšeni.

Optuženi Veljko Belivuk i Darko Ristić su na početku suđenja u junu rekli da nisu imali nameru da napadnu Vazuru. Kako su rekli, pripadnika obezbeđenja tukli su zbog teške psovke.

Apelacioni sud u Beogradu je u martu ove godine pravosnažno osudio Belivuka na pet meseci i 15 dana zatvora, jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava „Blejvoč“ udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.