Mustafa: ZSO u skladu s preporukama Ustavnog suda

Vesti 30. sep 201622:16 > 22:39
N1

Premjer Kosova Isa Mustafa izjavio je u petak uveče da još nije započeo posao na izradi Statuta Zajednice opština sa srpskom večinom i da će rešenja u statutu biti u potpunom skladu s preporukom Ustavnog suda Kosova.

„Sada je komplementirana rukovodeća ekipa koja će zajedno sa OEBS-om, kancelarijom Evropske unije i Vladom početi izradu Statuta. Posao još nije počeo, ali smo jasno stavili do znanja i međunarodnim predstavnicima da taj statut treba da bude u skladu s Ustavom Kosova i u potpunosti treba da bude u harmoniji s preporukama Ustavnog suda, jer mi ne želimo da Ustavni sud kaže da je Vlada pogazila Ustav, tako da ćemo biti vrlo pažljivi u izradi Statuta ZSO“, rekao je Mustafa u interviju za RTK.

Mustafa je o demarkaciji granične linije s Crnom Gorom rekao da nastavlja da zastupa stav da nema argumenata da je granica drugačija u odnosu na odluku Državne komisije za demarkaciju.

Mustafa je rekao da organizuje sastanke kako bi se do kraja razjasnila situacija s demarkacijom granice.

„Posle toga da li će poslanici to izglasati je u njihovoj odgovornosti. Ja stojim na stanovištu da je granicu utvrđena kako je trebalo“, kazao je Mustafa.