Izdata dozvola, od sutra se ruši zgrada bivšeg MUP-a

Vesti 03. okt 201614:56 > 15:01
Wikipedia/JU580

Sekretarijat za urbanizam i građevinske poslove Beograda je danas izdao dozvolu za rušenje kompleksa zgrada bivšeg Saveznog Ministarstva unutrašnjih poslova u Ulici kneza Miloša, koje će trajati šest meseci, saopštila je Gradska uprava.

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić rekao je da „vlasnik ove zgrade i investitor (izraelska kompanija ‘AFI Europe’), koji će na ovoj lokaciji graditi stambeno-poslovni kompleks, počinje rušenje zgrade već sutra“.

„Rušenje će trajati skoro šest meseci zbog toga što je zgrada oštećena u bombardovanju, zbog velike količine građevinskog materijala koji treba izneti sa ove lokacije, kao i da se ne bi remetio svakodnevni život građana koji žive u okolini“, rekao je Vesić.

Dodao je da će Grad najkasnije do marta usvojiti plan detaljne regulacije tog kompleksa, da bi do kraja aprila bilo uslova za izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa.

Vesić je kazao da je sa investitorom dogovoreno da uredi i održava park „Gazela“ izmeđe zgrada koje se ruše, i petlje „Mostar“ na auto-putu kroz Beograd.