Počele pripreme za početak grejne sezone

Vesti 04. okt 201613:48 > 13:50
N1

Javno komunalno preduzeće Beogradske elektrane juče je počelo funkcionalne probe sistema daljinskog grejanja koje će trajati do petka, 7. oktobra.

Ove probe su priprema za početak grejne sezone i podrazumevaju proveru rada sistema, ali ne i zagrevanje prostorija. Prema potrebi, proverava se i rad pojedinih kućnih grejnih instalacija.

Korisnici sistema daljinskog grejanja prvenstveno treba da obrate pažnju na ispravnost svojih unutrašnjih instalacija i ukoliko primete curenje vode da prijave kvar Dispečerskom centru.

Zvanično, grejna sezona počinje 15. oktobra, ali u Beogradskim elektranama kažu da bi grejanje moglo da počne i ranije ukoliko spoljna temperatura to uslovi.

„Prvi uslov za kretanje ranije je da prosečna temperatura koja se predvidi uveče za naredni dan bude ispod 12 stepeni ili prva jutarnja za taj dan ako se prognozira da bude ispod 12 stepeni. Postoje i drugi uslovi na osnovu kojih se odlučuje da li će se krenuti u grejanje. Mi satno pratimo temperature i razvoj vremenskih prilika i onda u dogovoru sa osnivačen Gradom i sa ministarstvom donosimo odluku o kretanju celog sistema“, kaže Vladan Pavlović iz Beogradskih elektrana.