Sindikat: Smeštaj policajaca u Kopnenoj zoni nehuman

Vesti 09. okt 201616:48 > 16:54
N1

Nezavisni policijski sindikat Srbije izdao je saopštenje u kome, između ostalog, kažu da je oprema policajaca koji čuvaju Kopnenu zonu bezbednosti loša i dotrajala, a smeštajni kapaciteti "u najmanju ruku nehumani".

Kako se navodi, u okviru PS Medveđa nijedna pozicija u Kopnenoj zoni bezbednosti nema vozilo, kao ni najosnovnija sredstva za rad, počev od ispravnih baterijskih lampi.

Sindikat dodaje da su smeštajni kapaciteti nehumani i podseća na slučaj od pre 10 godina kada se više od dvadeset pripadnika Žandarmerije razbolelo od mišje groznice zbog nehigijenskih uslova u kojima žive.

„Pancirnim prslucima koje duže policajci već tri godine je istekao rok trajanja. Na pomenutim pozicijama u Medveđi agregati su bez goriva ili neispravni, pa policajci ostaju bez struje i po 10-15 dana. Nezamislivo je da, u trenutku kada Evropa i svet strepe od pretnji ISIS-a, zemlja koja je tranzit za migrante svoje bezbednosne snage i njihove potrebe stavlja u drugi plan“, smatraju u NPSS.

Zatražena je hitna reakcija resornog ministarstva i najavljeno je da će ovaj problem biti glavna tema sastanka sindikata i radne grupe MUP-a koji će se održati u ponedeljak, 10. oktobra.