Stefanović tužio Vesnu Pešić i urednice Peščanika

Vesti 14. okt 201608:59 > 09:02
Tanjug/ Tanja Valič

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović podneo je tužbu protiv sociološkinje Vesne Pešić i glavnih urednica portala Peščanik - Svetlane Lukić i Svetlane Vuković, kojom traži 200.000 dinara na ime povrede časti i ugleda, objavio je dnevni list Danas.

Stefanović je tužbu podneo zbog kolumne Vesne Pešić objavljene 14. maja u Peščaniku pod naslovom „Dosoljavanje“. Tužba je podneta zbog dela u kom Vesna Pešić piše da je „jedino glupost ministra policije Nebojše Stefanovića nenadmašna i nepredvidiva“ i da „do sada nismo otkrili zašto je baš njemu dodeljena uloga da ispadne najgluplji“.

„Možda zato što se on uvek pojavljuje posle Vučića da ‘zapuši’ preostale rupe. I kakve bisere je prosuo ovoga puta? Izjavio je da je ‘spin’ to što je glavna vest u Srbiji rušenje tri nelegalna objekta u Savamali. Baš samo tri objekta“, napisano je u Stefanovićeoj tužbi i priložen transkript razgovora koji je ministar policije vodio sa novinarkom RTS-a Marijom Savić Stamenić, na koji se odnosio sporni deo kolumnte.

Vesna Pešić je na Tviteru napisala da je ministar tužio nju, urednice i Peščanik „za duševne boli“ koje mu je nanela u tekstu o rušenju Hercegovačke. „Oni tuže, ej“, dodala je ona na Tviteru.

Tužbu je u ime Stefanovića podnela advokatska kancelarija Popović i Pantelić, a u njoj se navodi da je „Vesna Pešić-novinar“ i da je „maliciozno i netačno preneta izjava tužioca povodom nelegalnog rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici“, koju je dao za RTS.