Dačić: Srbija nema veze sa hapšenjima u Crnoj Gori

Vesti 20. okt 201617:56 > 17:58
Tanjug/Dragan Kujundžić

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija nema veze sa slučajem hapšenja državljanja Srbije, među kojima je bio i bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, i da je u interesu države da se ta situacija reši.

„Mi ćemo se baviti zaštitom interesa naših građana u inostranstvu. Država Srbija nema nikakve veze sa svim tim i nama je u interesu da se to reši“, rekao je Dačić na Radio-televiziji Vojvodine.

On je kazao da se Srbija u skladu s diplomatskom praksom obratila institucijama u Crnoj Gori, a da on ne zna u kakvom je statusu Dikić danas i da li se njegovo kretanje prati.

„Ja ne znam u kakvom je statusu Dikić danas. Poslednja informacija koju sam imao je da je teško bolestan“, rekao je Dačić.

Grupa od 20 državljana Srbije uhapšena je noć uoči parlamentarnih izbora u Crnoj Gori. Kao organizator grupe označen je bivši komandant žandarmerije Srbije Bratislav Dikić koji je zajedno sa još 13 ljudi osumnjičen da je pripremao napad na institucije u Crnoj Gori i otmicu premijera Mila đukanovića tokom izbornog dana.