Skat ne zna ništa o špijunu iz UKP-a

Vesti 25. okt 201616:54 > 16:57
N1

Američki ambasador Kajl Skat nije želeo da komentariše izjavu premijera Srbije Aleksandra Vučića da neko iz vrha srpske policije dostavlja važne obaveštajne podatke pojedinim obaveštajnim službama, odnosno ambasadama.

Pročitao sam Vučićevu izjavu, ali ne znam o čemu govori. Nemam više detalja da bih mogao da komentarišem“,rekao je Skat tokom današnje posete Užicu.

On je sa gradonačelnikom Tihomirom Petkovićem razgovarao o ekonomskim potencijalima ovog kraja.

“Kada sam pre osam meseci došao u Srbiju odlučio sam da ne budem samo ambasador SAD u Beogradu, već u celoj zemlji. Prvi put sam u užičkom kraju i videvši ove prirodne lepote, jasno mi je što je ovo posle Beograda najposećeniji turistički kraj Srbije”, izjavio je Skat.

On je posetio i Valjaonicu bakra, u kojoj je većinski američki kapital u okviru Ist point holdinga, kompaniju koja je proteklih deset godina imala problema sa poslovanjem, da bi posle ulaganja od dva miliona dolara u modernizaciju proizvodnje, prošle godine po prvi put ostvarila operativni profit.

“Valjaonica bakra je sedmi neto izvoznik iz Republike Srbije i nadam se da ćemo sledeće godine imati jos veći izvoz, posebno na tržište SAD. Za namensku industriju radimo 40 odsto svoje proizvodnje i pomogla bi nam bolja likvidnost fabrike“, istakao je predsednik Nadzornog odbora Valjaonice bakra Desko Nikitović.

Ambasador Kajl Skat obišao je i mesto gde je prošle godine bivši ambasador SAD Majkl Kirbi posadio drvo prijateljstva u krugu fabrike.