Beko dao iskaz, prepoznao napadača

Vesti 09. nov 201611:39 > 19:44
N1

iznismen Milan Beko prepoznao je danas Aleksandra Zdravkovića, kao čoveka koji je pucao na njega prilikom pokušaja atentata u novembru 2014. godine. To je za N1 potvrdio i Bekov zastupnik Zdenko Tomanović.

Kako je novinarima rekao njegov zastupnik, Beko je prepoznao Aleksandra Zdravkovića, osumnjičenog za ovo krivično delo kao čoveka koji je pucao na njega.

Iz advokatske kancelarije „Tomanović“, koja zastupa Milana Beka, saopštila je da je Tužilaštvo odbilo da obavi prepoznavanje, i tako „pravno obezvredilo“ bilo kakvu izjavu i „direktno doprinosi izbegavanju pravde“.

Biznismen Milan Beko došao je nešto pre 10 sati u Više javno tužilaštvo u Beogradu gde svedoči u okviru istrage koja se vodi protiv Zdravkovića, osumnjičenog da je pokušao da ga ubije u novembru 2014. godine.

Ispitivanju je prisustvovao Zdravković, koji je u tužilaštvo priveden iz pritvora Okružnog zatvora, prenosi Blic.

Beko po treći put daje iskaz povodom napada na njega, pošto je ranije u dva navrata svedočio u postupku protiv Maje Adrovac, koja je u junu prvostpenom presudom oslobođena od optužbi da je pomagala NN izvršiocu koji je pokušao da ga likvidira 14. novembra 2014. godine ispred kuće u kojoj živi sa porodicom.