Portal "Bebac" poslanicima: Usvojite "Zojin zakon"

Vesti 18. dec 201412:49 > 12:53
N1

Roditeljski portal "Bebac" osudio je ponašanje poslanika Skupštine Srbije, koji na sednici 15. decembra nisu glasali za stavljanje na dnevni red takozvanog "Zojinog zakona", koji bi omogućio lečenje deci oboleloj od retkih bolesti.

„Bebac se priključuje organizacijama, građanima i roditeljima preminule Zoje, koji su inicirali da se Zojin zakon stavi na dnevni red Skupštine Srbije, i traži od poslanika da ga što pre usvoje, a u suprotnom, da se povuku iz redova parlamenta i da vrate svoje poslaničke mandate“, navodi se u saopštenju.

Roditeljski portal „Bebac“ osudio je, kako su naveli, „nečuveno, nehumano i nemoralno ponašanje poslanika“ koji su se oglušili o svoje poslaničke dužnosti i zaboravili zbog koga sede u parlamentu.

„Tačno 157 poslanika nije bilo zainteresovano za ovaj zakon. Nisu glasali za, nisu glasali protiv, oni su jednostavno ignorisali. Ignorisali su ovo pitanje od životnog značaja za našu decu“, navodi „Bebac“.

Zojin zakon obavezao bi lekare da, ukoliko šest meseci ne uspeju da dijagnostifikuju bolest deteta u Srbiji, omoguće da se to uradi u inostranstvu.