Njegoševa ulica se pretvara u pešačku zonu

Vesti 29. nov 201609:01 > 09:03
N1

Njegoševa ulica u Beogradu trebalo bi posle planirane rekonstrukcije da postane pešačka zona, kojom će saobrćati samo javni prevoz, a ispod ulice nalaziće se parking. U rekonstrukciji ove ulice na Vračaru učestvovaće slovenačko-italijanski arhitekta Boris Podreka.

Gradski menadžer Goran Vesić i predsednik opštine Vračar Milan Nedeljković, zajedno sa arhitektom Borisom Podrekom, obišli su danas Njegoševu ulicu, čija rekonstrukcija predstoji u narednom periodu.

„Zаdovoljstvo mi je što je Podrekа prihvаtio dа bude uključen i u projekаt sređivаnjа Njegoševe jer je on jedаn od nаjvećih svetskih imenа, kаdа je reč o urbаnim jаvnim prostorimа. Ono što ćemo nаrednih godinа urаditi biće zаpаmćeno i prepoznаtljivo u Beogrаdu“, rekao je Vesić.

Vesić kaže da je Boris Podreka, slovenačko-italijanski arhitekta koji živi u Beču, angažovan na pretvaranju centra Beograda u pešačku zonu, tačnije prostora između Zelenog venca, Braće Jugovića, Trga Republike i Pariske.

Predednik opštine Vračar kaže da su se svi složili oko toga da Njegoševa treba da bude „biser i ukras Beograda” i mesto okupljanja kako Beograđana tako i turista.