Polemika bivše radnice Gorenja i Vučića o celodnevnom radu

N1

Premijera Vučić, koji je u Valjevu prisustvovao obeležavanju desete godišnjice rada Gorenja, spred fabrike sačekalo je više desetina građana. Među njima i bivša radnica te fabrike koja je sa Vučićem ušla u polemiku o tome koliko radnici u Srbiji rade i koliko su za to plaćeni.

Ona je od premijera najpre tražila da proveri kakvo je situacija u Gorenju, koliko radnike plaćaju.

„Odmah ću da pitam, nikakav problem sa tim nemam. Ako imate nekog drugog koji je obezbedio 300 ili 2.500 radnih mesta. Ako imate, pokažite mi“, rekao je Vučić.

Na to mu je ona rekla „imate ženu koja radi 24 sata u Valjevu“.

„I to je nešto što mislim da je važno. Ja se dičim što radim ponekad i 24 sata. Ne znam da li je tako u svetu, ali ja se hvalim. Ne znam za profit, ja ga ne uzimam, ali se trudim da radim što više i time se ponosim“, rekao je Vučić.

Na to mu je žena rekla da ona ne bi volela da njena deca rade 24 sata.

„Možda vi ne biste voleli, ali ja bih voleo da moja deca rade što više moguće. Samo da rade“, rekao je Vučić.

Kasnije na konferenciji za novinare, dotakao se susreta sa ženom u Valjevu.

„Prišla mi je jedna žena i rekla „ali tamo se mnogo radi, ne može da se izdrži, radi se 24 sata“, pretpostavljam metaforično. Ja sam rekao, pa to je valjda dobro kad se radi. Bio sam srećan kada sam čuo da ste radili 15 ili 20 subota ove godine. To znači da firma ide dobro, da imate tržište, da možete da zarađujete. Pitao sam plaćate li to, ne znam, i rekli su mi da plaćaju. I dodatno sam zadovoljan zbog toga. Mi sebe po tom pitanju moramo da promenimo. Ne da tražimo razloge, da se ljutimo što treba da radimo više, već da se radujemo tome da radimo više jer ćemo više da napravimo“, rekao je Vučić.