Stefanović: Policija nije prevozila Sinđelića u Crnu Goru

Vesti 12. dec 201612:10 > 12:21
Izvor: N1

Ministar policije Nebojša Stefanović kaže da nije tačno da je policija optuženog za organizovanje nereda na dan izbora u Crnoj Gori prebacila helikopterom, i da očekuje da se Boško Obradović izvini policiji zbog takvih tvrdnji.

Lider Dveri Boško Obradović rekao je za Danas da je „ministar policije Stefanović organizovao prevoz helikopterom izvesnog Sinđelića u danu izbora u Crnoj Gori da bi Sinđelić danas bio zaštićeni svedok tužilaštva Crne Gore u jednoj montiranoj aferi koje je zapravo odlučila izbore u Crnoj Gori“.

„Ne postoji ništa što je manje tačno. Očekujem da se Obradović izvini policajcima koje je uvredio iznošenjem ovakve neistine. Obradović kaže da je prebačen Sinđelić helikopterom. Pa vidite u tom periodu nije bio nijedan let, osim jednog trenažnog do Čačka“, naveo je Stefanović.

Kako kaže, u Obradovićevoj izjavi, „nijedna reč nije tačna, a kamoli rečenica“.

„Policija čak nije bila ni uključena u ovaj predmet, pošto je to u nadležnosti ministarstva pravde. A koliko znam ni oni nisu angažovali nikakve helikoptere o kojima Obradović priča“, navodi Stefanović.

Dodao je da očekuje izvinjenje policiji.

„Smatram da na ovaj način vređa policajce koji odgovorno rade svoj posao“, zaključio je Stefanović.

Aleksandar Sinđelić dobio je status svedoka saradnika u procesu koji se vodi protiv ruskih državljana Eduarda Vladimiroviča Širkova i Vladimira Nikolajeviča Popova, koji su okrivljeni za stvaranje kriminalne organizacije, koja je planirala krvoproliće u Crnoj Gori u noći održavanja parlamentarnih izbora 16. oktobra.

Sinđelića i bivšeg šefa srpske Žandarmerije Bratislava Dikića Specijalno državno tužilaštvo sumnjiči da su organizatori dvadesetočlane kriminalne grupe, koja je 16. oktobra u Podgorici, na dan izbora, planirala da puca u građane okupljene ispred Skupštine i uhapsi premijera Mila Đukanovića.

lider pokreta Dveri, pojašnjavajući svoju nedavnu izjavu za naš list da je „ministar policije Stefanović organizovao prevoz helikopterom izvesnog Sinđelića u danu izbora u Crnoj Gori da bi Sinđelić danas bio zaštićeni svedok tužilaštva Crne Gore u jednoj montiranoj aferi koje je zapravo odlučila izbore u Crnoj Gori“. – See more at: http://www.danas.rs/politika.56.html?news_id=334296&title=Obradovi%C4%87%3A+Policija+mi+je+dala+podatke#sthash.E4C3FSOp.dpuf