Vučić o fotografiji Lončara i Spasojevića

Vesti 24. jan 201714:03 > 14:06
N1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je danas fotografiju koju je pre nekoliko dana obelodanio lider Nove Srbije a na kojoj su sadašnji ministar zdravlja Zlatibor Lončar i nekadašnji prvi čovek zemunskog klana Dušan Spasojević.

Zlatibora Lončara sam pitao za sliku, bio sam veoma zainteresovan, rekao je Vučić novinarima u Inđiji dodajući da Lončar nije optužen da je sa njima bilo šta sarađivao, radio ili učestvovao u izvršenju bilo kakvog krivičnog dela.

„On mi je rekao da je operisao oca jednog od tih ljudi, da su ga pozvali u kafić preko puta da se zahvale. Tamo je nastala ta slika. Da je nešto krio, verovatno se ne bi ni slikao“, izjavio je premijer.

 Dodaje da veruje ministru Lončaru.

„Ako se pokaže drugačije da je u bilo kakvom kriminalu učestvovao biće istog sekunda smenjen a zatim naravno i procesuiran“, naglasio je Vučić.

Lider Nove Srbije Velimir Ilić pokazao je u nedelju novinarima fotografiju Lončara i vodje zemunskog klana čiji su članovi pravosnažno osudjeni za ubistvo premijera Zorana Djindjića 2003. godine.