Hapšenje u vladinom autu, MUP kaže nije bilo droge

Vesti 25. jan 201711:40 > 11:45
N1

Dnevni list Blic objavio je da je brat savetnika u Ministarstvu rada uhapšen u službenom automobilu tog ministarstva pošto je prodao drogu. Državna sekretarka u MUP-u, Biljana Popović Ivković rekla je da policija ni u jednom automobilu Vlade Srbije nije pronašla narkotike, a o imenu uhapšenog nije želela da govori.

„Droga nije pronađena ni u jednom automobilu Ministarstva za rad, niti bilo kom drugom vozilu bilo kog drugog ministarstva“, rekla je Popović Ivković za TV Pink.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanje negiralo je da je u službenom vozilu tog ministarstva pronađena droga ili bilo šta nezakonito, ali je dodalo da je naložena istraga povodom upotrebe tog službenog vozila, o čijim će rezultatima javnost biti obaveštena.

„Vozilo nije zadržano, kao ni vozač. Ministarstvo je naložilo internu istragu povodom upotrebe službenog vozila, i o njenim rezultatima javnost će biti obaveštena“, navodi se u saopštenju.

Blic je objavio da je u petak nadomak Kraljeva uhapšen brat državnog sekretara, pošto je prodao određenu količinu droge.

Biljana Popović Ivković rekla je da su uhapšene tri osobe u Beogradu i jedna u Kraljevu i da je taj slučaj sada pred tužilaštvom. Upitana da li je tačno da je uhapšen i brat državnog sekretara, ona je rekla da policija profesionalno radi svoj posao i da ne može da licitira imenima.

Dodala je da veruje da će se povodom toga oglasiti ministar za rad.