Ilić pokazao novu fotografiju Lončara, navodno iz Šilerove

Glas Zapadne Srbije

Potpredsednik i poslanik Nove Srbije Dragan Jovanović isključen je iz te stranke zbog ponašanja i izjava suprotnih njenoj politici, izjavio je danas lider Nove Srbije Velimir Ilić. On je pokazao i novu fotografiju na kojoj se ministar Zlatibor Lončar, kako tvrdi, vidi sa "članovima zemunskog klana pored bazena u Šilerovoj ulici".

Na fotografiji se, međutim, pored Lončara vide nekadašnji fudbaleri Partizana Danko Lazović i Dragoljub Jeremić, kao i doktor Miroslav Risović.

Kako piše Insajder, Risović je priveden u akciji „Sablja“ i nađen mu je nelegalan pištolj. Nagađalo se da je ovaj lekar bio blizak sa šefovima Zemunskog klana, pa čak i da je dojavljivao Miloradu Ulemeku šta se događa tokom reanimacije Đinđića, kojoj je prisustvovao. Kako nije bilo dokaza da je učinio protivzakonite radnje u korist Zemunskog klana, on je pušten.

Insajder navodi da je Risović potom napustio zemlju, koristeći hrvatski pasoš, i da je otišao u Kanadu. Tokom svog mandata, ministarka pravde Snežana Malović 2010. je tražila od kanadskih vlasti da lociraju Risovića, jer je u Srbiji protiv njega pokrenut pretkrivični postupak zbog sumnji da je bio saradnik Zemunskog klana

Prema saznanjima Insajdera, podaci iz Kanade nikada nisu stigli.

Ilić je na konferenciji za novinare danas pokazao fotografiju na kojoj je ministar zdravlja Zlatibor Lončar sa, kako Ilić tvrdi, „članovima zemunskog klana pored bazena u Šilerovoj ulici“.

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK uporedila je ovu sliku sa fotografijama luksuzne vile u Šilerovoj načinjene prilikom rušenja zdanja 2003. u okviru akcije koju je država preduzela protiv Zemunskog klana, i utvrdila da su šare na pločicama bazena i beli svodovi sa stubovima, identični.

Ilić je zatražio ostavku Lončara zbog fotografija.

Osvrćući se na fotografiju koju je pokazao na prošloj konferenciji za novinare – na kojoj je Lončar s Dušanom Spasojevićem, Ilić je rekao da nije tačna izjava premijera Aleksandra Vučića da je Lončar operisao oca Dušana Spasojevića, pa da su potom njih dvojica nakon toga otišli u kafić gde su fotografisani jer je u to vreme Lončar bio na specijalizaciji.

Ilić je na konferenciji zatražio i ostavku ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović zato što je „krila“ izveštaj radova na Koridoru 10.

On je ponovio da je na poslovima oko izgradnje Koridora 10 bilo mnogo nepravilnosti i finansijskih malverzacija i da o tome govori izveštaj Ministarstva građevinarstva.

Jovanović imao zadatak da svi pređu u SNS

Ilić je rekao da je Dragan Jovanović „bio na zadatku da NS nestane s političke scene“ i da svi pređu u Srpsku naprednu stranku. Kako je rekao, neki poslanici NS-a su „ucenjeni“ i zato napuštaju poslanički klub, ali je dodao da će ta stranka napraviti još veći i bolji poslanički klub o čemu će uskoro obavestiti javnost.

„Neka idu svi koji hoće. Jedan ode, deset dođe, to je politika“, rekao je Ilić.

Isključenjem Jovanovića iz stranke, na Ilićevoj strani u Skupštini Srbije su ostala još samo dva od pet poslanika – Miroslav Markićević i Goran Pekarski.