Jovanović: Fotografija napad na Vučića, Lončar da da ostavku

Vesti 27. jan 201714:04 > 14:05
N1

Lider Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović smatra da se Velimir Ilić nastupima u javnosti obračunava sa predsednikom Vlade Srbije, jer se on i drugi koji se nalaze u okruženju Tomislava Nikolića, osećaju nesigurno u trenutku kada Aleksandar Vučić može da mu uskrati podršku.

Ipak, Jovanović je pozvao ministra zdravlja da podnese ostavku i da bez ustezanja kaže ko je političar sa kojim se sreo u Šilerovoj ulici.

Nekadašnji šef poslaničke grupe DOS-a naveo je da on ne zna o kome se radi, ali da je siguran da je u pitanju neko iz, kako je rekao, „orbite Vojislava Koštunice“.

„U tom trenutku sve druge osim ljude iz te orbite Spasojević i Legija su pokušavali da ubiju. To je vreme propalih atentata na Zorana Đinđića, to je period u kojem su dva puta pokušali mene da ubiju, to je period u kojem su pokušali da ubiju Gorana Svilanovića, pokušali atentat na Vladimira Popovića“, rekao je Jovanović.

Lider LDP-a kaže da je bio u zgradi u Šilerovoj ulici 2001. godine u vreme pobune Jedinice za specijalne operacije.

„Ona nije bila završena i tamo nisam nikog drugog sretao osim tog polusveta sa trenerkama navučenim do ramena. I vidim da da se radi o nekom od nas, Lončaru sigurno ne bi bio problem da tako nešto kaže“, zaključuje Jovanović.